Değerli Öğrencilerimiz,

YKS Edebiyat için hazırlanmış en kapsamlı içeriğe sahip olan sitemizden daha etkili ve verimli faydalanabilmeniz için aşağıdaki önerilerimizi dikkate alarak çalışmanızı tavsiye ediyoruz. 

Hepinize iyi çalışmalar ve başarılar dileriz...

1) Tüm konular önemlidir. Öncelikle tüm YKS Edebiyat konularından sorumlu olduğunuzu unutmayın. Önceki yıl/yıllarda bir konudan çok fazla soru sorulması her yıl aynı konudan çok sayıda soru sorulacağı anlamına gelmemektedir. Tüm konuları sitemizdeki sırayla (Temel Edebiyat Bilgileri’nden başlayarak Cumhuriyet Dönemi’ne doğru) ve eksiksiz bir şekilde çalışmalısınız.

2) Düzenli çalışın ve sık tekrar yapın. Tüm sözel derslerde olduğu gibi edebiyat dersinde de düzenli çalışmak ve sık sık tekrar yapmak, hem konuların unutulmasını engeller hem de konuları pekiştirmenizi sağlar. Her gün mutlaka (yarım saat bile olsa) çalışın. 

3) Çalışma ortamınızı düzenleyin. Düzenli ve mümkün olduğunca az uyarıcının (Ses, ışık, renkli objeler...) olduğu bir ortamda çalışın. Telefonunuzu sessiz konuma getirmeyi unutmayın. Sadece videolara odaklanın. Başka hiçbir şey yapmayın, düşünmeyin.

4) Önce Klâsik Konu Anlatımları videolarımızı izleyin. Bu videoları izlerken önemli gördüğünüz bilgileri mutlaka not alın. Kendi cümlelerinizle ve kısa notlar almayı tercih edin. Notlarınızı daima yanınızda taşıyın ve sık sık tekrar edin.

4) Daha sonra Hafıza Teknikleri ile hazırlanmış videolarımızı izleyin. Videoları izlerken anahtar sözcüğe ve bu sözcüğün hikâyenin kurgusu ile olan bağına dikkat edin. Hikayedeki görselleri çok dikkatli inceleyin ancak hikayeyi ezberlemeyin. Hikâyeyi zihninizde canlandırmaya çalışın. Hikâyedeki kahramanlarla bağ kurun (onlara kızın, acıyın vs.). Videoyu ikinci izlemenizin ardından eserleri hatırlamaya çalışarak bilgileri geri çağırın. Her videoyu en az üç defa izleyin.

5) Soru çözmeyi unutmayın. Etkileşimli Etkinlikleri ve Konu Testlerini dikkatli bir şekilde uygulayın. Soru Bankası'nda yer alan soruları da çözmeyi ihmal etmeyin. Yanlışlarınızın doğru cevaplarına mutlaka dikkat edin. Yanlış yaptığınız soruların size öğrettiği bilgileri notlarınıza ekleyin.

6) Hatırlama tekrarını ihmal etmeyin. Öğrendiğiniz bir konuyu, üç (3) gün sonra bir defa daha dikkatlice izleyin. Ardından Tekrar Kağıtları’nın çıktısını alarak uygulayın ya da Mini Sınav’ları tekrar tekrar çözün.

7) Deneme çözümüne önem verin. Tüm konuları bitirdikten sonra sitemizdeki denemeleri çözün. Sonrasında ise farklı yayınların denemelerini düzenli olarak çözün. Konular bittikten sonra iki-üç günde bir, haziran ayında ise her gün bir deneme çözmeye çalışın. Denemelerdeki yanlışlarınıza çok önem verin. Bu yanlışların nedeni olan bilgi eksikliklerini mutlaka kapatın.

8) Eser özetlerini mümkün olduğunca sık izleyin. Kahramanların isimlerini ve olayları mutlaka öğrenin. Eser-Kahraman Etkinliklerini mutlaka uygulayın. Buradaki Eser-Yazar-Kahraman Posteri'ni de şiddetle tavsiye ederiz :)

9) Farklı kaynaklardan da çalışmayı ihmal etmeyin. Sadece edebiyat dersi için değil tüm dersler için en az iki kaynaktan çalışın. Farklı soru tarzları ve farklı anlatımlar daha donanımlı olmanızı sağlayacaktır. Çok kapsamlı dahi olsa hiçbir zaman tek kaynakla çalışmayın.

10) Programlı çalışın. Sizler için çok güzel çalışma programları hazırladık. Bu programlardan istediğinizi kalan süreye göre seçip uygulayabilirsiniz. Programlarımız da burada :)

Bonus: Unutmayın! Edebiyat Seminerleri olarak YKS Edebiyat başarınızı artırmak için tüm imkânlarımızla yanınızdayız J

 


Hafıza Teknikleriyle YKS Edebiyat Konularını Hızlı, Kolay ve Kalıcı Öğren!

Yorumlar

    Yorum yapmak için üye olmalı veya üye girişi yapmalısınız.